dżem z aronii z jabłkami i cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z aronii z jabłkami i cytryną
geshas, stock.adobe.com
0

Złap wspaniały przepis na delikatny dżem z soczystej aronii, połączony z kwaskowatością jabłek i świeżością cytryny. Idealny dla tych, którzy lubią niezwykłe smaki i aromaty. Przy okazji wypróbuj co najmniej kilka słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obierz i drobno posiekaj.

Posortuj jarzębinę i zalej wrzącą wodą przez kilka minut. Wrzuć do durszlaka.

Sparzyć wrzątkiem cytryny i pokroić ze skórką.

Wymieszaj wszystko razem z cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia, gotować dżem przez 40 minut na małym ogniu i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy