pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński po francusku

45 min
4 porcje
Barszcz ukraiński po francusku
aamulya, stock.adobe.com
0

Zupa kremowa lub zupa puree to jedna z najbardziej oryginalnych odmian barszczu ukraińskiego. Takie pierwsze dania są charakterystyczne dla kuchni francuskiej, ale od tego czasu rozprzestrzeniły się na cały świat. Dlaczego nie przyjąć uświęconej tradycją?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wszystkie warzywa i przykryj gorącym bulionem lub wodą.

Gotuj przez pół godziny i zmiel blenderem, aż będzie gładki.

Dodaj przyprawy do smaku i śmietanę lub śmietanę, wymieszaj i jeszcze raz ubij.

Doprowadzić Barszcz śmietanowy do wrzenia i zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy