Zupa kremowa lub zupa puree to jedna z najbardziej oryginalnych odmian barszczu ukraińskiego. Takie pierwsze dania są charakterystyczne dla kuchni francuskiej, ale od tego czasu rozprzestrzeniły się na cały świat. Dlaczego nie przyjąć uświęconej tradycją?
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rosół z kurczaka - 1 L
- śmietana - 200 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wszystkie warzywa i przykryj gorącym bulionem lub wodą.
Gotuj przez pół godziny i zmiel blenderem, aż będzie gładki.
Dodaj przyprawy do smaku i śmietanę lub śmietanę, wymieszaj i jeszcze raz ubij.
Doprowadzić Barszcz śmietanowy do wrzenia i zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy