pierwsze dania 24.11.2022

marynata z grzybami i ogórkami

45 min
5 porcji
Marynata z grzybami i ogórkami
Amikphoto, stock.adobe.com
0

W kuchni rosyjskiej grzyby są często używane. Marynata też nie została pominięta. Dzięki nim popularna zupa okazuje się jeszcze smaczniejsza! Proponuję przygotować bardzo prostą wersję z grzybami i ogórkami. Wymagany będzie bulion i standardowy zestaw warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz grzyby pod bieżącą wodą. Zmiel zbyt duże.

Pokrój ogórki, pietruszkę, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby, liść laurowy, czarny i ziele angielskie. Kontynuuj pieczenie przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zagotuj bulion, dodaj smażenie, ziemniaki i ogórki. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Dodaj sól, posyp natką pietruszki i po 3 minutach wyłącz. Zaparz gotową marynatę pod pokrywką przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy