Zupy puree są dobre z łatwością przygotowania. Nawet początkujący w gotowaniu z łatwością sobie z nimi poradzą. Na pewno będziesz potrzebować blendera, a Wszystko inne jest kwestią Twoich preferencji. Na przykład Złap przepis na puree z groszku w powolnej kuchence.
Składniki
- groszek - 1 szkło
- woda - 3 szklanki
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- wieprzowina - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej wrzątkiem groszek i grubo posiekaną wieprzowinę i pozostaw w powolnej kuchence na godzinę w trybie zupy.
Dodaj posiekane warzywa i gotuj w tym samym trybie przez kolejne 30 minut.
5 minut przed końcem gotowania dopraw zupę.
Zmiel wszystko razem za pomocą blendera zanurzeniowego. Możesz też posiekać wieprzowinę lub zostawić ją na kawałki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy