A co jeśli ugotujesz zupę z groszkiem i wołowiną na obiad? W naszej rodzinie takie pierwsze danie jest zawsze spożywane z dużym apetytem. Do gotowania potrzebujesz kawałka fileta z łopatki, posiekanego groszku i standardowego zestawu warzyw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze spłucz groszek i moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.
Pokrój wołowinę, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Wrzuć groszek do durszlaka, ponownie spłucz, zalej czystą wodą i zagotuj.
Dodaj mięso, liść laurowy, groszek i gotuj przez 1,5 godziny.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż marchewkę i cebulę na złoty kolor.
Wrzuć pieczeń do garnka, dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Sól, pieprz i zdejmij z ognia. Gotową zupę grochową nalegaj pod pokrywką przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy