dżem jabłkowy z cytryną

45 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z cytryną
Tatiana Kochkina, stock.adobe.com
0

Moim zdaniem głównym problemem związanym z dżemami jest to, że są zbyt słodkie. W końcu cukier jest również potrzebny, aby deser dobrze zgęstniał, więc w większości przepisów jest go dużo. Ale ten problem ma bardzo proste rozwiązanie. Po prostu dodaję cytrynę. Na przykład w tym dżemie jabłkowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń środkowe jabłka i sparz cytryny wrzącą wodą. Możesz zostawić skórkę na owocach.

Przełóż owoce przez maszynę do mięsa i dodaj cukier.

Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy