dżem truskawkowy z cytryną

45 min
4 porcje
Dżem truskawkowy z cytryną
zigzagmtart, stock.adobe.com
0

Słodko pachnące truskawki nie wymagają dodatków w żadnym preparacie. Ale czasami nawet chcesz ją jakoś ciekawie podkreślić. W takim przypadku proponuję dodać cytrynę do dżemu. Doda świeżych cytrusowych nut, którym nie można się oprzeć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą i usunąć pestki. Przełóż go przez maszynę do mięsa.

Podobnie przełóż truskawki przez maszynkę do mięsa.

Dodaj cukier i zagotuj obrabiany przedmiot.

Gotuj dżem przez około 20 minut na małym ogniu i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy