ogórki z musztardą i czosnkiem na zimę

20 min
1 porcja
Ogórki z musztardą i czosnkiem na zimę
Maria, stock.adobe.com
0

Takie ogórki z czosnkiem i musztardą są wyjątkowe na swój sposób, ponieważ nie ma potrzeby sterylizacji, octu, a nawet wielokrotnego gotowania. Jednocześnie dobrze się przechowują i zachwycają chrupiącą konsystencją i lekko solonym smakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej ogórki zimną wodą przez 2-3 godziny, okresowo ją zmieniając.

Zagotuj około 1.2 L wody, dodaj sól i gotuj, aż się rozpuści.

Dodaj suchą musztardę do solanki.

Włóż liście, przyprawy, ogórki i ząbki czosnku do słoika.

Ubij, zalej ogórki schłodzoną solanką, przykryj nylonową pokrywką i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy