dżem z białej porzeczki

20 min
6 porcji
Dżem z białej porzeczki
Anzhela, stock.adobe.com
0

Kolejny przepis na pyszne przygotowanie na zimę. Tym razem ugotujemy dżem z białej porzeczki. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem, lekkim aromatem i słodko-kwaśnym smakiem. Jednak ta ostatnia zależy od ilości użytego cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody porzeczki ze szczotek, dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przełóż jagody przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Gotuj masę na małym ogniu przez 12-15 minut po ugotowaniu.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy