pieczenie 22.07.2022

ptysie z truskawkami i ricottą

35 min
4 porcje
Ptysie z truskawkami i ricottą
dream79, stock.adobe.com
0

W sezonie świeżych truskawek nie można zrezygnować z tak pięknych i pysznych ptysiów. Nadzienie z ricottą wymaga trochę przygotowania, ale poza tym jest znacznie łatwiejsze niż domowe paszteciki. W końcu nie możesz samodzielnie wyrabiać ciasta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto i pokrój w prostokąty. Z jednej strony wykonaj cięcia.

Na drugiej ułóż drobno posiekane truskawki i trochę ricotty. Posyp cukrem.

Złóż ptysie i ściśnij krawędzie. Posmaruj wierzch mlekiem.

Piecz ptysie w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy