Squash jest bardzo podobny do zwykłej cukinii lub cukinii i wyróżnia się przede wszystkim nietypowym kształtem. Ale ta forma pozwala bezpiecznie przeprowadzać na nich eksperymenty kulinarne. Na przykład zwiń je w puszkach na zimę w całości.
Składniki
dla kabaczków:
- Patisson - 1.5 kg
- czosnek - 5 ząbki
- koperek - 4 parasolka
- Goździk - 5 pąki
- Zieleń - 1 pęczek
- ziele angielskie - 10 groszek
- liście porzeczki - 3 kawałki
- liście wiśni - 2 kawałki
- liść laurowy - 3 kawałki
do marynaty:
- woda - 1 L
- sól - 2 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz Kabaczek i włóż wszystkie składniki do sterylnych słoików.
Zagotuj wodę z solą i cukrem, wlej ocet i napełnij squash marynatą.
Sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez około 20 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy