Squash jest bardzo podobny do zwykłej cukinii lub cukinii i wyróżnia się przede wszystkim nietypowym kształtem. Ale ta forma pozwala bezpiecznie przeprowadzać na nich eksperymenty kulinarne. Na przykład zwiń je w puszkach na zimę w całości.
Składniki
 dla kabaczków:
 - Patisson - 1.5 kg
 - czosnek - 5 ząbki
 - koperek - 4 parasolka
 - Goździk - 5 pąki
 - Zieleń - 1 pęczek
 - ziele angielskie - 10 groszek
 - liście porzeczki - 3 kawałki
 - liście wiśni - 2 kawałki
 - liść laurowy - 3 kawałki
 
 do marynaty:
 - woda - 1 L
 - sól - 2 art.
 - cukier - 1 art.
 - ocet - 3 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz Kabaczek i włóż wszystkie składniki do sterylnych słoików.
Zagotuj wodę z solą i cukrem, wlej ocet i napełnij squash marynatą.
Sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez około 20 minut i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy