lecho z pomidorów i papryki z octem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z pomidorów i papryki z octem na zimę
Avocado_studio, stock.adobe.com
0

Ocet w preparatach warzywnych jest potrzebny nie tyle ze względu na smak, ile ze względu na bezpieczeństwo. Jest to najprostszy, niedrogi i nieszkodliwy środek konserwujący. Świetnie nadaje się również do gotowania lecho z pomidorów i papryki. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, przełóż przez maszynkę do mięsa i zagotuj.

Pokrój oba rodzaje papryki. Dodaj do pomidora wszystkie składniki oprócz czosnku.

Dusić lecho przez pół godziny po ponownym zagotowaniu.

Dodaj czosnek, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut i zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy