galaretka z czarnych malin

30 min
2 porcje
Galaretka z czarnych malin
Nataliia Pyzhova, stock.adobe.com
0

Czarne maliny zawierają dużą ilość witamin, przeciwutleniaczy i innych składników odżywczych, dlatego zaleca się ich częstsze spożywanie. A najlepszym sposobem na zachowanie go na przyszłość jest zrobienie tak prostej galaretki na zimę. Następnie można go użyć w ten sposób lub dodać do deserów i wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Posyp maliny cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź maliny do wrzenia, gotuj przez 15 minut i w razie potrzeby przetrzyj przez sito.

Dodaj żelatynę, wymieszaj i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy