cukinia z bakłażanem na zimę

25 min
4 porcje
Cukinia z bakłażanem na zimę
Veronika, stock.adobe.com
0

Polecam ugotować kilka słoików cukinii z bakłażanem na zimę. Z dodatkiem czosnku i przypraw przekąska okazuje się smaczna, umiarkowanie pikantna i aromatyczna. Często podaje się go zamiast sałatki z makaronem, owsianką i puree ziemniaczanym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię, bakłażana, obraną cebulę i czosnek pokroić na małe kawałki.

Wymieszaj warzywa z cukrem, solą, przyprawami i olejem. Przykryj i odstaw na godzinę.

Ułóż w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdego dodaj trochę octu, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy