Jeśli lubisz bardziej złożone i wieloskładnikowe smaki, w których jest zarówno słodycz, kwaskowatość, jak i ostrość – Złap świetny przepis na marynowaną paprykę. Sekret polega na tym, że zawiera również miód, który nadaje wyraźny aromat i posmak.
Składniki
- papryka - 3 kg
- woda - 1 L
- miód - 2 art.
- cukier - 0.5 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- czosnek - 1 Głowa
- Goździk - 4 Bud
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 CZ. l.
- Olej roślinny - 0.75 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paprykę losowo.
Włóż goździki, czosnek i mieszankę papryki do wysterylizowanych słoików.
Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj marynatę przez 3 minuty po zagotowaniu.
Włóż do niego paprykę i gotuj przez kolejne 10 minut.
Ułóż paprykę w słoikach, zalej marynatą miodową i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy