marynowana papryka z miodem na zimę

40 min
4 porcje
Marynowana papryka z miodem na zimę
jinga80, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz bardziej złożone i wieloskładnikowe smaki, w których jest zarówno słodycz, kwaskowatość, jak i ostrość – Złap świetny przepis na marynowaną paprykę. Sekret polega na tym, że zawiera również miód, który nadaje wyraźny aromat i posmak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę losowo.

Włóż goździki, czosnek i mieszankę papryki do wysterylizowanych słoików.

Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj marynatę przez 3 minuty po zagotowaniu.

Włóż do niego paprykę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Ułóż paprykę w słoikach, zalej marynatą miodową i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy