Sezonowe zbiory grzybów są nie mniej ważne niż owoce lub warzywa. Przynajmniej w tym czasie grzyby są znacznie tańsze. A konserwacja domu jest zawsze smaczniejsza i zdrowsza niż sklep. Przynajmniej możesz być pewien składu.
Składniki
- kurki - 600 g
- woda - 500 ml
- cukier - 1 art.
- ocet - 1.5 łyżeczka
- sól - 2 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- Goździk - 0.5 łyżeczka
- cynamon - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i posortuj kurki, umyj je i gotuj w osolonej wrzącej wodzie przez około 20 minut, a następnie spłucz zimną wodą przez durszlak.
Zagotuj wodę z cukrem, solą i przyprawami, a na koniec dodaj ocet.
Włóż kurki do marynaty i gotuj przez 15 minut.
Zwiń je w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy