zimowy kompot brzoskwiniowy

45 min
4 porcje
Kompot zimowy z brzoskwiń
New Africa, stock.adobe.com
0

Brzoskwinie to jeden z tych owoców, które są prawie niemożliwe do zdobycia zimą. Dlatego najlepiej zaopatrzyć się w nie od razu w sezonie. Na przykład zwiń tak pyszny i pachnący kompot na zimę, któremu po prostu nie można się oprzeć.

Składniki

  • brzoskwinie - 800 g
  • woda - 2 L
  • cukier - 200 g
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż brzoskwinie na połówki, usuń pestki i włóż je do sterylnych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 5-7 minut.

Odcedź, zagotuj ponownie i powtórz poprzedni krok.

Ponownie odcedź, zagotuj z cukrem, dodaj kwas cytrynowy i polej brzoskwinie.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy