Sałatka ze świeżymi warzywami i owocami morza jest przygotowywana bardzo łatwo i okazuje się prawdziwą ucztą dla smakoszy. Szczególnie docenią go miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej. Co dokładnie do niego dodać, dowiesz się w przepisie.
Składniki
- kalmary - 200 g
- małże - 200 g
- krewetki - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 200 g
- parmezan - 80 g
- Mieszanka sałatkowa - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kalmary przez 2 minuty we wrzącej wodzie i pokrój w pierścienie.
Smaż wszystkie owoce morza na dużym ogniu przez kilka minut, dopraw i polej sosem sojowym. Pozwól mu trochę zaparzyć.
Grubo posiekaj awokado i wiśnie i ułóż wszystko na mieszance sałatkowej.
Dopraw sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp sałatkę parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy