Sałatka ze świeżymi warzywami i owocami morza jest przygotowywana bardzo łatwo i okazuje się prawdziwą ucztą dla smakoszy. Szczególnie docenią go miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej. Co dokładnie do niego dodać, dowiesz się w przepisie.
Składniki
- kalmary - 200 g
 - małże - 200 g
 - krewetki - 200 g
 - awokado - 1 rzecz
 - pomidory koktajlowe - 200 g
 - parmezan - 80 g
 - Mieszanka sałatkowa - 150 g
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 - przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
 - sos sojowy - 1 art.
 - sok z cytryny - 2 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kalmary przez 2 minuty we wrzącej wodzie i pokrój w pierścienie.
Smaż wszystkie owoce morza na dużym ogniu przez kilka minut, dopraw i polej sosem sojowym. Pozwól mu trochę zaparzyć.
Grubo posiekaj awokado i wiśnie i ułóż wszystko na mieszance sałatkowej.
Dopraw sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp sałatkę parmezanem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy