Uwielbiam sałatki ze świeżych warzyw. Czasami gotuję je z dodatkiem wodorostów. Ta kombinacja składników jest bardzo przydatna, szczególnie w sezonie zimowym. Należy pamiętać, że białą kapustę należy najpierw rozgnieść solą.
Składniki
- kapusta (Biała) – 300 g
- kapusta morska - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- szczypiorek - 2 stem
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj białą kapustę, posyp solą i lekko rozgnieć rękami.
Posiekaj zieloną cebulę i obraną paprykę.
Połącz kapustę morską i białą, paprykę, zieloną cebulę, sól i mielony pieprz.
Dodaj olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy