sałatki
22.01.2022
Sałatka z ciecierzycą, czerwoną rybą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
30 min
3 porcje
Co może być prostszego niż sałatka? Pokrój, wymieszaj i podawaj. Mam w magazynie wiele przepisów na ten temat. Dzisiaj powiem ci, jak zrobić sałatkę z czerwonej ryby i ciecierzycy. Jedna porcja wystarczy, aby zaspokoić głód przez długi czas.
Składniki
- czerwona ryba - 250 g
- ciecierzyca (gotowane) – 200 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- szpinak - pół
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i umieść w rondlu z zimną wodą.
Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Pokrój pomidory koktajlowe i schłodzoną rybę.
Połącz ciecierzycę, szpinak, ryby i pomidory.
Dodaj zmielony pieprz, sól i masło zmieszane z sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy