Komosa ryżowa to świetny dodatek do każdej sałatki warzywnej. Jest to bardzo zdrowa kasza bezglutenowa, która zawiera wiele ważnych pierwiastków śladowych i praktycznie nie zawiera kalorii. A komosa ryżowa ma niezwykłą konsystencję, która tak dobrze komponuje się ze świeżymi warzywami.
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
 - marchew - 4 kawałki
 - ogórki - 4 kawałki
 - szpinak - 0.5 pęczek
 - pietruszka - 0.5 pęczek
 - granat - 1 rzecz
 - Limonka - 1 rzecz
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudź.
Ogórki i marchewki pokrój wstążkami za pomocą obieraczki do warzyw.
Dodaj liście szpinaku i pietruszki, Wrzuć sałatkę i posyp pestkami granatu.
Skrop naczynie sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy