Taka piękna warstwowa sałatka z wątróbką dorsza odpowiednio ozdobi świąteczny stół. Zwłaszcza jeśli ostrożnie położysz go za pomocą pierścienia do gotowania na liściach sałaty i udekorujesz ziołami i plasterkami ogórków. Najważniejsze-nie bój się eksperymentować!
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
 - ryż - 150 g
 - jaja kurze - 3 kawałki
 - kukurydza - 150 g
 - ogórki - 3 kawałki
 - majonez - 3 art.
 - szczypiorek - 0.5 pęczek
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj i ostudź ryż i jajka.
Oddziel białka od żółtek i zetrzyj oddzielnie.
Drobno posiekaj ogórki i wątróbkę dorsza.
Ułóż ryż, majonez, wątrobę, białka, ponownie majonez, kukurydzę, ogórki i ponownie majonez.
Posyp sałatkę startymi żółtkami i posiekanymi szalotkami.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy