Zaskocz gości wyśmienitą sałatką. W przygotowaniu większość czasu zajmuje przetwarzanie szparagów. Ale po opanowaniu tej techniki możesz łatwo przygotować apetyczny przysmak do innych potraw. Więc zajmijmy się tym wkrótce!
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 100 g
- szparagi - 200 g
- Zieleń (Dowolna) – 100 g
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Rozerwij warzywa na kawałki rękami.
Opłucz szparagi, odetnij twarde krawędzie.
Gotuj szparagi w osolonej wodzie przez 5 minut.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni. Ułóż szparagi i smaż przez 1,5-2 minuty.
Pokrój gotowe szparagi na małe kawałki.
Połącz warzywa, czerwoną rybę i szparagi.
Dodaj sól, mielony pieprz, sok z cytryny i pozostały olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy