sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną rybą i szparagami

20 min
2 porcje
Sałatka z czerwoną rybą i szparagami
Borys Jacenko, stock.adobe.com
0

Zaskocz gości wyśmienitą sałatką. W przygotowaniu większość czasu zajmuje przetwarzanie szparagów. Ale po opanowaniu tej techniki możesz łatwo przygotować apetyczny przysmak do innych potraw. Więc zajmijmy się tym wkrótce!

Składniki

  • czerwona ryba (małosolna) – 100 g
  • szparagi - 200 g
  • Zieleń (Dowolna) – 100 g
  • sok z cytryny - 1 art.
  • Olej roślinny - 3 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • woda (filtrowane) – 1,5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Rozerwij warzywa na kawałki rękami.

Opłucz szparagi, odetnij twarde krawędzie.

Gotuj szparagi w osolonej wodzie przez 5 minut.

Rozgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni. Ułóż szparagi i smaż przez 1,5-2 minuty.

Pokrój gotowe szparagi na małe kawałki.

Połącz warzywa, czerwoną rybę i szparagi.

Dodaj sól, mielony pieprz, sok z cytryny i pozostały olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy