sałatki 22.01.2022

Sałatka z mięsem, pieczarkami i winogronami

55 min
6 porcji
Sałatka z mięsem, pieczarkami i winogronami
kostrez, stock.adobe.com
0

Świąteczne menu musi być urozmaicone. Weź pod uwagę preferencje gości i charakter uroczystości. Moim zdaniem najbardziej uniwersalne są sałatki. Zwracam uwagę na kolejny ciekawy przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój na średnie kawałki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Schłodzić mięso i pokroić w drobną kostkę.

Obierz paprykę z łodygi i nasion, posiekaj.

Pokrój ser w drobną kostkę, winogrona na pół.

Pokrój pieczarki i smaż na maśle do miękkości. Sól i pieprz.

Połącz wołowinę, winogrona, ser, paprykę i smażone grzyby. Zostaw trochę winogron do dekoracji.

Dodaj sól, mielony pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę, aby uniknąć zmiażdżenia miękkich winogron.

Na dnie talerza ładnie ułóż liście sałaty.

Ułóż sałatkę na szkiełku, udekoruj połówkami winogron na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy