Świąteczne menu musi być urozmaicone. Weź pod uwagę preferencje gości i charakter uroczystości. Moim zdaniem najbardziej uniwersalne są sałatki. Zwracam uwagę na kolejny ciekawy przepis.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, pokrój na średnie kawałki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Schłodzić mięso i pokroić w drobną kostkę.
Obierz paprykę z łodygi i nasion, posiekaj.
Pokrój ser w drobną kostkę, winogrona na pół.
Pokrój pieczarki i smaż na maśle do miękkości. Sól i pieprz.
Połącz wołowinę, winogrona, ser, paprykę i smażone grzyby. Zostaw trochę winogron do dekoracji.
Dodaj sól, mielony pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę, aby uniknąć zmiażdżenia miękkich winogron.
Na dnie talerza ładnie ułóż liście sałaty.
Ułóż sałatkę na szkiełku, udekoruj połówkami winogron na wierzchu.