Połączenie wołowiny i mango może zaskoczyć nawet doświadczonych smakoszy. Proponuję dodać również awokado. I to nie jest limit! Okazuje się, że jest to bardzo smaczne, niezwykłe, piękne i apetyczne danie, którego nie można odmówić.
Składniki
- wołowina - 250 g
- Mango - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- sałata - 1 pęczek
- orzechy włoskie - 2 garści
- parmezan - 80 g
- ocet balsamiczny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na małe kawałki i smaż do miękkości.
Obrane awokado i mango pokrój w plastry. I pokrój parmezan w cienkie talerze lub zetrzyj.
Losowo posiekaj sałatę, połóż sałatę na talerzach i posyp orzechami.
Polej go octem balsamicznym i pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy