W tym daniu są tylko dwa kluczowe składniki – bakłażan i grzyby. Ale jak je odpowiednio przygotować, aby sałatka była smaczna i interesująca, dowiesz się właśnie w tym przepisie. Sprawdzone w czasie i praktyce!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- bakłażany - 1 rzecz
- Grzyby - 250 g
- jogurt - 100 ml
- koperek - 0.5 pęczek
- orzechy włoskie - 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz bakłażana w folii przez około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Ugotuj filet z kurczaka do miękkości, a grzyby pokrój i usmaż.
Pokrój kurczaka i bakłażana na mniej więcej takie same kawałki jak grzyby.
Dodaj posiekany koperek, czosnek, przyprawy i posiekane orzechy włoskie.
Polej sałatkę gęstym jogurtem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy