Jeśli przestrzegasz właściwego odżywiania i podążasz za figurą, te klopsiki z warzywami w mleku są dla ciebie. Minimum kalorii i maksimum korzyści w jednym talerzu! Ponadto jest to świetny przepis nawet dla małych dzieci.
Składniki
- mięso mielone - 500 g
- mrożone warzywa - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- ryż (gotowany) – 200 g
- sól - 1 szczypta
- mleko - 1 l
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem. Posolić masę i ostrożnie ją pokonać, aby uzyskać lepkość.
Uformuj małe klopsiki i wyślij do naczynia do pieczenia.
Rozłóż mrożone warzywa. Zrobi to każda ulubiona mieszanka lub możesz po prostu posiekać świeże.
Napełnij wszystko mlekiem, aby prawie całkowicie przykryło klopsiki.
Gotuj danie w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 150-160 stopni.
Odcedź większość mleka i duś je mąką, aż zgęstnieje. Wlać z powrotem do formy i dopiekać klopsiki przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy