Nie wszyscy wiedzą, że omlet w powolnej kuchence okazuje się niezwykle bujny i smaczny. Nie da się tego ugotować nawet w piekarniku, ale w ogóle nie mówimy o patelni. Spróbuj przynajmniej raz, a na pewno nie wrócisz do starych sposobów.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- mleko (ciepły) – 100 ml
- śmietana - 1 art.
- młoda cukinia - 150 g
- mąka - 1 art.
- sól - do smaku
- masło - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój młodą cukinię w drobną kostkę.
Jajka lekko ubij z mlekiem, śmietaną i solą.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj cukinię i ponownie wymieszaj.
Aktywuj tryb "Pieczenie", posmaruj miskę multicookera masłem i wlej przygotowaną mieszaninę.
Zamknij pokrywkę i gotuj przez 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy