Ziemniaki lub ryż nie są bynajmniej jedynym dodatkiem do udek z kurczaka. Na przykład możesz ugotować je z kapustą. Co więcej, najwygodniej jest je natychmiast upiec, aby produkty były nasycone sokami i aromatami.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- kapusta - 600 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- śmietana - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marynuj kurczaka w kwaśnej śmietanie z przyprawami przez 20 minut.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj posiekaną kapustę i smaż razem przez 5-7 minut.
Włóż kapustę do formy. Połóż na nim kurczaka.
Wyślij naczynie do piekarnika na 35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy