dania główne
09.11.2022
szaszłyki z żeberka wieprzowego w marynacie na grillu
2 godz. 30 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe nadają się do przygotowywania szerokiej gamy potraw lub przekąsek. W tym do klasycznego grilla w marynacie na grillu. Mówię Ci, jak najlepiej je przygotować i ile smażyć, aby były jak najbardziej soczyste.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- sok jabłkowy - 150 ml
- cebula - 500 g
- korzeń selera - 200 g
- sól - 1 art.
- sos sojowy - 50 ml
- miód - 2 art.
- sos pomidorowy - 3 art.
- ziarnista musztarda - 2 art.
- przyprawy i przyprawy (do grilla) – 3 art.
- Zieleń - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na porcje.
Posiekaj cebulę, zioła i korzeń selera. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj marynatę.
Marynuj żeberka przez 2 godziny. Możesz być pod uciskiem.
Grilluj żeberka na grillu na ruszcie lub szaszłykach przez około 20 minut, obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy