Jeśli lubisz bułki z kurczaka z dużą ilością nadzienia – ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Ale pamiętaj, aby ugotować go w folii, aby nic się nie rozpadło. A także – zwiń tak mocno, jak to możliwe i pokrój tylko wtedy, gdy trochę ostygnie.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- pieczarki - 150 g
- pomidory - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj resztę warzyw i pieczarek.
Podsmaż cebulę i marchewkę na oliwie z oliwek na złoty kolor. Dodaj grzyby, a kilka minut później pomidory.
Pokrój i ułóż kurczaka cienką warstwą, ubij i natrzyj przyprawami.
Rozłóż nadzienie, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Piecz kurczaka w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy