dania główne
20.06.2022
zapiekanka ziemniaczana z boczkiem w powolnej kuchence
1 godz. 20 min.
4 porcje
Tradycyjnie zapiekanka ziemniaczana jest gotowana w piekarniku, ale co zrobić, jeśli nie ma piekarnika? W takim przypadku możesz doskonale poradzić sobie z powolną kuchenką, a ten przepis z boczkiem jest tego doskonałym przykładem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę, pokrój boczek w kostkę, a ziemniaki w cienkie plasterki.
Ubij jajka ze śmietaną i przyprawami i dodaj starty ser.
Nasmaruj miskę wolnowaru, połóż połowę ziemniaków i polej sosem śmietanowym.
Ułożyć boczek z cebulą, ponownie ziemniaki i zalać pozostałą polewą.
Gotuj zapiekankę przez 60-70 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy