dania główne 22.01.2022

zapiekanka z pieczarkami w chlebie

45 min
1 porcja
Zapiekanka z pieczarkami w chlebie
san_ta, stock.adobe.com
0

Chcesz zadowolić rodzinę niezwykłym daniem? Przygotuj zapiekankę z pieczarkami w chlebie. Nie przejmuj się, to bardzo proste. Chleb może być używany w dowolnym kształcie. Najważniejsze jest to, że nie jest duży i nadaje się do roli talerza porcjowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i smaż do miękkości. Średnio zajmuje to 7-10 minut.

Ubij jajko ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj ser, smażone pieczarki i dobrze wymieszaj.

Z chleba odetnij skórkę, wybierz trochę miąższu, tworząc wgłębienie na przyszłe nadzienie.

Piecz chleb przez 5 minut w rozgrzanym piekarniku. Dzięki temu chleb nie zmoknie szybko.

Napełnij chleb nadzieniem grzybowym i wyślij do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy