Chcesz zadowolić rodzinę niezwykłym daniem? Przygotuj zapiekankę z pieczarkami w chlebie. Nie przejmuj się, to bardzo proste. Chleb może być używany w dowolnym kształcie. Najważniejsze jest to, że nie jest duży i nadaje się do roli talerza porcjowego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i obraną cebulę.
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj pieczarki i smaż do miękkości. Średnio zajmuje to 7-10 minut.
Ubij jajko ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.
Dodaj ser, smażone pieczarki i dobrze wymieszaj.
Z chleba odetnij skórkę, wybierz trochę miąższu, tworząc wgłębienie na przyszłe nadzienie.
Piecz chleb przez 5 minut w rozgrzanym piekarniku. Dzięki temu chleb nie zmoknie szybko.
Napełnij chleb nadzieniem grzybowym i wyślij do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.