Myślisz, że przygotowanie gulaszu warzywnego jest trudne? Wcale nie, to jedna z najprostszych potraw. Możesz go ugotować na różne sposoby. Ten przepis opisuje wegetariańską wersję gulaszu. Warzywa są smażone na oleju roślinnym i duszone we własnym soku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana, cukinię, pomidory, obraną cebulę, ziemniaki i paprykę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj marchewkę z cebulą i smaż na złoty kolor.
Dodaj ziemniaki, cukinię, paprykę i bakłażany. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut na małym ogniu.
Dodaj pomidory, delikatnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 7 minut.
Pieprz, sól, zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Podawaj gulasz obficie posypany posiekaną natką pietruszki i kolendrą.