dania główne 31.01.2022

kotlety z indyka zapiekane w cieście serowym

45 min
4 porcje
Kotlety z indyka zapiekane w cieście serowym
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Rozpieszczaj rodzinę pysznymi kotletami! Ugotuj je dzisiaj nie na patelni, ale w piekarniku. Do ciasta można dodać aromatyczne przyprawy, zioła i czosnek. Wolę zrobić klasyczną wersję z serem i mielonym pieprzem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka na talerze o grubości 1,5 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem po obu stronach.

Połóż kotlety na talerzu, dopraw solą i pieprzem.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem i solą.

Dodaj starty ser i wymieszaj.

Wlej mąkę na szeroki talerz.

Rozwałkuj kotlety w mące i zanurz w cieście.

Smaż kotlety na gorącej patelni z olejem przez 1,5 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy