Klasyczny Olivier z kiełbasą prawie zawsze zawiera ogórki, świeże lub solone. Dziś proponuję zatrzymać się na drugiej opcji. Po pierwsze, są dostępne o każdej porze roku. Po drugie, dodaj pikanterii sałatce.
Składniki
- gotowana kiełbasa - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 3-4 kawałki
- ogórki kiszone - 3-4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- zielony groszek - 200 g
- majonez - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo. Gotuj marchewki i ziemniaki w mundurach do miękkości. Niech wszystko ostygnie.
Drobno posiekaj cebulę i pokrój pozostałe składniki w tę samą kostkę.
Dodaj zielony groszek i dopraw Olivier majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy