pieczenie 22.01.2022

Pizza pita

35 min
8 porcji
Pizza na pita
polivceva, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz pizzę, ale nie chcesz zadzierać z ciastem? Ugotuj ją na chlebie pita! To świetna oszczędność czasu i uproszczenie procesu. Najważniejsze jest przestrzeganie prostej zasady-nie prześwietlać pizzy w piekarniku, w przeciwnym razie chleb pita stanie się zbyt kruchy lub spali się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj boczek, pieczarki, pomidory i obraną paprykę.

Obierz szalotki, pokrój w cienkie pióra i oparz wrzącą wodą.

Z cienkiego chleba pita Wytnij odpowiedni okrąg o odpowiedniej średnicy.

Umieść półfabrykat w formie wyłożonej papierem do pieczenia.

Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj chleb pita sosem beszamelowym.

Ułóż boczek, paprykę, pieczarki, pomidory i szalotki.

Rozdrobnij fetę rękami i rozprowadź na powierzchni.

Pomaluj cienkie paski pesto.

Piecz pizzę przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy