Uwielbiasz pizzę, ale nie chcesz zadzierać z ciastem? Ugotuj ją na chlebie pita! To świetna oszczędność czasu i uproszczenie procesu. Najważniejsze jest przestrzeganie prostej zasady-nie prześwietlać pizzy w piekarniku, w przeciwnym razie chleb pita stanie się zbyt kruchy lub spali się.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj boczek, pieczarki, pomidory i obraną paprykę.
Obierz szalotki, pokrój w cienkie pióra i oparz wrzącą wodą.
Z cienkiego chleba pita Wytnij odpowiedni okrąg o odpowiedniej średnicy.
Umieść półfabrykat w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj chleb pita sosem beszamelowym.
Ułóż boczek, paprykę, pieczarki, pomidory i szalotki.
Rozdrobnij fetę rękami i rozprowadź na powierzchni.
Pomaluj cienkie paski pesto.
Piecz pizzę przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.