pieczenie 30.03.2022

zapiekanka z jagodami

40 min
4 porcje
Zapiekanka z jagodami
Rozmarina, stock.adobe.com
0

Do tej zapiekanki radzę używać świeżych jagód, więc często gotuję je w sezonie jagodowym. Lepiej jest wziąć twarożek domowy i grubszy, ale ogólnie zrobi to każdy, kogo dokładnie znasz i kochasz. A co dalej, mówię!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel żółtka od białek. Zetrzyj żółtka z cukrem i dodaj wanilinę.

Dodaj twaróg i ubij wszystko, aż będzie gładkie. Następnie dodaj semolinę.

Ubij białka w pianę i delikatnie włóż do ciasta.

Włóż masę do formy i ułóż jagody na wierzchu.

Piecz zapiekankę w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy