pieczenie 25.11.2022

brzoskwiniowe ptysie z ciasta francuskiego

30 min
4 porcje
Ptysie z brzoskwiniami z ciasta francuskiego
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Ptysie są świetne, ponieważ można je gotować z dowolnym nadzieniem. Na przykład z różnymi owocami. Dziś proponuję moją ulubioną wersję ciasta francuskiego ze świeżymi brzoskwiniami. Prawdziwe znalezisko w szczycie sezonu letniego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ciasto na prostokąty i na połowie każdego z nich wykonaj nacięcia w szachownicę.

Na całe połówki ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie i posypać cukrem.

Dobrze ściśnij krawędzie ptysiów i posmaruj je żółtkiem.

Wyślij ptysie do piekarnika na 20 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy