pieczenie 22.07.2022

ptysie z szynką i serem topionym

30 min
4 porcje
Ptysie z szynką i serem topionym
pronina_marina, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz szybkiego i pysznego śniadania – ptysie z szynką i topionym serem to świetny wybór. Przygotowują się dosłownie w pół godziny, a samo przygotowanie zajmuje kilka minut, a piekarnik zrobi za Ciebie resztę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rozwałkowane ciasto na kwadraty.

Na każdym z nich połóż kawałek szynki. Dodaj posiekane warzywa i starty ser topiony.

Złóż półfabrykaty po przekątnej i ściśnij krawędzie.

Posmaruj ptysie białkiem, posyp sezamem i wstaw do piekarnika na 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy