Jeśli potrzebujesz szybkiego i pysznego śniadania – ptysie z szynką i topionym serem to świetny wybór. Przygotowują się dosłownie w pół godziny, a samo przygotowanie zajmuje kilka minut, a piekarnik zrobi za Ciebie resztę.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- szynka - 200 g
- ser topiony - 150 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- Sezam - 2 art.
- białka jaj - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rozwałkowane ciasto na kwadraty.
Na każdym z nich połóż kawałek szynki. Dodaj posiekane warzywa i starty ser topiony.
Złóż półfabrykaty po przekątnej i ściśnij krawędzie.
Posmaruj ptysie białkiem, posyp sezamem i wstaw do piekarnika na 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy