pieczenie 25.11.2022

ptysie z kurczaka z ciasta francuskiego

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ptysie z kurczakiem z ciasta francuskiego
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Prawdopodobnie widziałeś podobne ptysie z kurczaka gdzieś w punktach fast foodów w mieście. A co, jeśli powiem, że z łatwością sam je ugotujesz? Masz wątpliwości? Następnie mówię Ci, jak to zrobić, aby wszystko się udało!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj lub upiecz kurczaka do miękkości i zmiel go w blenderze z przyprawami. Możesz przejść przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor i wyślij do kurczaka.

Pokrój ciasto francuskie w kwadraty lub prostokąty. Na połowie wykonaj ładne cięcia.

Na całe kwadraty ciasta ułóż nadzienie bez sięgania po brzegi. I posmaruj brzegi ubitym jajkiem.

Przykryj naciętymi kwadratami i delikatnie dociśnij ze wszystkich stron.

Posmaruj ptysie pozostałym jajkiem i posyp sezamem.

Piec 20-30 minut w 180 stopniach, aż się zarumieni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy