Prawdopodobnie widziałeś podobne ptysie z kurczaka gdzieś w punktach fast foodów w mieście. A co, jeśli powiem, że z łatwością sam je ugotujesz? Masz wątpliwości? Następnie mówię Ci, jak to zrobić, aby wszystko się udało!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 20 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj lub upiecz kurczaka do miękkości i zmiel go w blenderze z przyprawami. Możesz przejść przez maszynę do mięsa.
Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor i wyślij do kurczaka.
Pokrój ciasto francuskie w kwadraty lub prostokąty. Na połowie wykonaj ładne cięcia.
Na całe kwadraty ciasta ułóż nadzienie bez sięgania po brzegi. I posmaruj brzegi ubitym jajkiem.
Przykryj naciętymi kwadratami i delikatnie dociśnij ze wszystkich stron.
Posmaruj ptysie pozostałym jajkiem i posyp sezamem.
Piec 20-30 minut w 180 stopniach, aż się zarumieni.