Aby pączki były miękkie, należy kilkakrotnie przesiać mąkę. Ważne jest również, aby nie prześwietlać ich olejem. W zależności od wielkości pączków czas gotowania może się nieznacznie różnić. Radzę uważnie obserwować ich kolor.
Składniki
- mąka - 3 szklanki
- twaróg - 350 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- cukier puder - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 400 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj ze skórką z cytryny.
Dodaj cukier puder i lekko ubite jajka.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.
Podziel ciasto na te same małe kawałki, nadaj każdemu Okrągły kształt.
Smaż pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy