pieczenie 16.03.2022

pączki z twarogu i skórki z cytryny

1 godz. 0 min.
5 porcji
Pączki z twarogu i skórki z cytryny
dream79, stock.adobe.com
0

Aby pączki były miękkie, należy kilkakrotnie przesiać mąkę. Ważne jest również, aby nie prześwietlać ich olejem. W zależności od wielkości pączków czas gotowania może się nieznacznie różnić. Radzę uważnie obserwować ich kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj ze skórką z cytryny.

Dodaj cukier puder i lekko ubite jajka.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.

Podziel ciasto na te same małe kawałki, nadaj każdemu Okrągły kształt.

Smaż pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy