Zapach takich pomarańczowych babeczek jest wart całego mieszkania! Jednocześnie są lekkie, a nawet przydatne dzięki przemyślanej kompozycji. Mówię ci, czego jeszcze będziesz potrzebować oprócz orzechów włoskich.
Składniki
- pomarańczowy - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- orzechy włoskie - 150 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- substytut cukru - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij pomarańczę wodą i gotuj przez 20 minut. Zmień wodę i gotuj przez kolejne 25 minut.
Pokrój na kawałki, usuń pestki i zmiel wszystko w blenderze.
Zmiel orzechy na mąkę i dodaj do pomarańczy z proszkiem do pieczenia i substytutem cukru.
Ubij białka osobno na pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Ułóż babeczki w foremkach i piecz w piekarniku przez 25-30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy