Wydaje mi się, że ciasteczka "Snowball" zostały upieczone na Nowy Rok. Kiedy dom pachniał świerkiem, a za oknem padał śnieg, nadszedł czas na popularne wypieki. Mówię Ci, jak zrobiono ciasteczka w mojej rodzinie. Do posypania cukier puder można wymieszać z płatkami kokosowymi.
Składniki
- mąka - 200 g
- migdały (suszone) – 170 g
- cukier waniliowy - 1 saszetka
- masło (miękka) – 160 g
- cukier puder - 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel suszone migdały w blenderze.
Połącz przesianą mąkę, migdały, masło, cukier waniliowy i połowę cukru pudru.
Uformuj małe kulki z powstałego okruchu, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia.
Piec przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe ciasteczka zwiń w pozostały cukier puder.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy