pieczenie 22.01.2022

naleśniki z mięsem i grzybami pieczone w piekarniku

50 min
5 porcji
Naleśniki z mięsem i pieczarkami pieczone w piekarniku
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Nie tylko ugotujmy dziś naleśniki, ale także upieczmy je w piekarniku z parmezanem. Takie końcowe przetwarzanie sprawi, że danie będzie czasami smaczniejsze. Odpowiednie jest każde słone nadzienie, ale chcę zatrzymać się na mięsie z grzybami.

Składniki

na naleśniki:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz jajka, sól i cukier. Możesz użyć widelca, trzepaczki lub miksera.

Dodaj ciepłe mleko i mieszaj, aż będzie gładkie.

W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i dobrze wszystko ugniataj.

Wlej wodę, dostosowując gęstość ciasta. Wymieszaj jeszcze raz.

Posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu. Wlej połowę ciasta i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni ukośnymi ruchami.

Smaż naleśnik z obu stron na złoty kolor. Powtórz kroki z resztą ciasta.

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę z grzybami na złoty kolor.

Dodaj mięso mielone i kontynuuj gotowanie przez 8-10 minut, ugniatając każdą grudkę szpatułką.

Sól, pieprz i zdejmij z ognia.

Rozłóż nadzienie na naleśnikach i zwiń w tubkę.

Złóż powstałe półfabrykaty do wysmarowanej formy, posyp startym parmezanem i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy