pieczenie 04.04.2022

Pizza z salami

40 min
4 porcje
Pizza z salami
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Pepperoni najlepiej nadaje się do tego przepisu, ale możesz użyć dowolnego innego rodzaju salami do smaku. Najważniejsze jest, aby pokroić go w te same cienkie koła, aby był smaczniejszy i piękniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj kefir z sodą i pozostaw na 10 minut.

Dodaj masło, sól, cukier i przesianą mąkę. Zagnieść ciasto i rozwałkować podstawę.

Wymieszaj sos pomidorowy z posiekanym chili i czosnkiem, posmaruj bazę.

Ułóż kawałki mozzarelli i krążki salami. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy