Interesuje Cię dieta bezglutenowa? Następnie wypróbuj ten przepis! Będzie potrzebował mąki ryżowej, którą można łatwo kupić w prawie każdym sklepie. Aby danie było jeszcze zdrowsze, proponuję zastąpić cukier miodem.
Składniki
- mąka ryżowa - 350 g
- śmietana - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- miód - 3 art.
- wanilina - na czubku noża
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- Ghee - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel jajka na białka i żółtka.
Wymieszaj żółtka ze śmietaną, mąką i proszkiem do pieczenia.
Białka ubić solą na puszystą pianę.
Przenieś białka do miski z ciastem, dodaj miód, wanilinę i delikatnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię olejem, łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 1,5 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy