Zimą pomarańczowe warzywa należy uwzględnić w diecie. Można je spożywać na surowo, dodawać do zup i różnych dań głównych. Możesz też ugotować bardzo smaczne naleśniki. Wypróbuj ten przepis, a na pewno stanie się Twoim ulubionym.
Składniki
- Dynia - 200 g
- marchew (średni) – 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 100 g
- miód - 3 art.
- mielony cynamon - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny - 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię i marchewkę, pokrój na duże kawałki i połóż na blasze wyłożonej folią.
Posmaruj olejem roślinnym i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Lekko ostudź warzywa i rozgnieć je tłuczkiem do stanu puree.
Dodaj jajka, sól, miód, cynamon, przesianą mąkę i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy