Ciasteczka jagodowe inspirowane szkockimi i brytyjskimi skonami. Różni się od zwykłych krakersów i kruchego ciasta. Z jednej strony jest bardzo kruchy, az drugiej delikatny, z lekko wilgotnym środkiem. Niezła zabawa!
Składniki
- masło - 100 g
- cukier - 100 g
- kefir - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- mąka - 130 g
- skrobia - 1 art.
- jagody - 100-150 g
- sól - 1 szczypta
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij masło z cukrem, aż będzie puszyste. Dodaj jajko, sól i kefir i ponownie ubij.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i skrobię. Wymieszaj ciasto.
Na koniec dodaj jagodę, ponownie wymieszaj i ułóż ciasteczka łyżką lub rękami na pergaminie.
Piec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy