pieczenie 29.03.2022

ciasteczka z jagodami

40 min
4 porcje
Ciasteczka z jagodami
Gennadiy Poznyakov, stock.adobe.com
0

Ciasteczka jagodowe inspirowane szkockimi i brytyjskimi skonami. Różni się od zwykłych krakersów i kruchego ciasta. Z jednej strony jest bardzo kruchy, az drugiej delikatny, z lekko wilgotnym środkiem. Niezła zabawa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij masło z cukrem, aż będzie puszyste. Dodaj jajko, sól i kefir i ponownie ubij.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i skrobię. Wymieszaj ciasto.

Na koniec dodaj jagodę, ponownie wymieszaj i ułóż ciasteczka łyżką lub rękami na pergaminie.

Piec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy