pieczenie 24.02.2022

bezglutenowe babeczki

35 min
10 porcji
Bezglutenowe babeczki
Oksana_S, stock.adobe.com
0

Teraz wiele osób interesuje się dietą bezglutenową. Kontynuując ten temat, powiem ci jeden wspaniały przepis na babeczki. Będzie potrzebował dwóch rodzajów mąki: kukurydzy i ryżu. Możesz użyć gotowej mieszanki bezglutenowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij miękkie masło mikserem z dużą prędkością. Masa powinna wybielić.

Bez przerywania ubijania dodaj jajka, miód, sól i wanilinę.

Dodaj oba rodzaje mąki i mieszaj, aż się połączą.

Włóż ciasto do kokilek i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy