Teraz wiele osób interesuje się dietą bezglutenową. Kontynuując ten temat, powiem ci jeden wspaniały przepis na babeczki. Będzie potrzebował dwóch rodzajów mąki: kukurydzy i ryżu. Możesz użyć gotowej mieszanki bezglutenowej.
Składniki
- masło (miękka) – 120 g
- mąka ryżowa - 200 g
- mąka kukurydziana - 200 g
- miód - 100 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
- wanilina - na czubku noża
- sól - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij miękkie masło mikserem z dużą prędkością. Masa powinna wybielić.
Bez przerywania ubijania dodaj jajka, miód, sól i wanilinę.
Dodaj oba rodzaje mąki i mieszaj, aż się połączą.
Włóż ciasto do kokilek i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy